Kaplama Diş Çürür mü?

Eski diş kaplama ne zaman değişmeli

Eski diş kaplamalarınız var ve sorunlar başladı sanırım. Kaplama diş sorunlarının başında gelen diş ağrısı, diş eti kanaması ve kaplamanın yerinden çıkması sorunlarına değineceğim. Günlük hayatta aldığımız veya kullandığımız eşyaların uzun süre bizlere hizmet etmesini beklerken, yaptırdığımız dişlerin de sağlıklı ve uzun ömürlü olmasını beklememiz kadar doğal bir şey yok değil mi? Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya’ya (www.drsertac.com) kaplama diş çürür mü diye sorduk.

Bize kaplama altında diş çürüğü neden oluşur, ne yapmak gerekir  sorularını anlaşılır biçimde yanıtladı. Kendisine teşekkür ederiz. Güzel ve sağlıklı diş kaplamalar ile daha iyi görünmek ve rahat yemek yemek isteriz hepimiz. Bu mümkün aslında. Ama nedense çevremizde diş yaptıran insanlardan hep sorunlar dinliyoruz değil mi? Bu yazıda kaplama diş çürür mü, diş kaplamasında sorun yaşamamak için nelere dikkat edilmesi gerekir konularına yer verelim.

Kaplama Diş Çürür mü?

Kaplama diş çürür mü?
Kaplama diş çürür mü?

Bana sık sorulan sorulardan birisi de kaplama dişin çürüyüp çürümediği. Kaplama değil de, kaplama altındaki diş çürüyebilir. Bazen de kaplamanın hemen yanındaki diş çürür. Kaplama ile yandaki dişin çürüğünü ayırmak için panoramik veya periapikal diş röntgenleri çekilmesi gerekir.

Kaplama diş altındaki kendi dişiniz çürüdü ise o dişe kanal tedavisi yapılması gerekebilir. Kaplama diş çürümesi kaplamanın yeniden yapılmasına neden olur. Diş ağrısı giderilip yeni bir kaplama yapılması gerekir. Diş kaplamasının içindeki diş çürümesi yapılan kaplamada sorun olduğunu gösterir. Diş ile kaplama arasında uyum problemleri olması, diş eti çekilmesi, dişin çürümesine ve ağrı yapmasına neden olur. Zirkonyum porselen diş kaplamalar altında çürük oluşma ihtimali en az olan diş kaplamalardır. Kaplama diş çeşitleri yazımızdan hangi tür diş kaplamalar yapıldığını öğrenebilirsiniz. Zirkonyum Diş Kaplama Örnekleri

sizi bekliyor. İyi bir diş kaplamasının taşıması gereken özellikler www.drsertac.com/zirkonyum adresinde bulabilirsiniz.

Kaplama Diş Çürürse Ne Yapılır?

Az önce de bahsettiğim gibi kaplama diş değil kaplamanın altındaki diş çürür. Bu durumda röntgen ile durumu tam olarak teşhis etmek gerekir. Kaplama çıkarılarak altındaki dişlerin durumuna bakılır. Bazen kanal tedavisi bazen diş çekimi gerekebilir.

Eski diş kaplama ne zaman değişmeli
Eski diş kaplama ne zaman değişmeli

Kaplama dişin altındaki diş çürürse ağız kokusu, diş eti kanaması, ağrı gibi belirtiler vermeye başlar. Bu durumda hemen diş hekimine gitmek gerekir. İlk olarak diş röntgeni ve kapsamlı bir ağız içi muayene yapılır. Ağrının veya kanamanın nereden geldiği tespit edilmeye çalışılır. Sorun bazen kaplama altındaki dişte çürük bazen de kaplama yanındaki dişte olabilir. Kaplama yanındaki diş neden çürür? Bu güzel bir soru. Diş kaplaması yapılırken yandaki dişin zedelenmesi yani frez değmesi yan dişin zedelenmesine ve bir süre sonra kolayca çürümesine neden olur.

Her zaman söylediğim iyi işçilik burada devreye giriyor. Hekim ağızda çalışırken diğer dişlere zarar vermemeli aksine onları korumalıdır.

Bu yazıda kaplama diş çürür mü sorusuna yanıt vermeye çalıştık.

Diş hekimi Sertaç Kızılkaya’ya verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ederiz. Web sitesinde ki diş kaplama fiyatları yazısı ile daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

İmplant uygulamaları estetik diş uygulamaları yazılarımızda size uygun fırsatlar bulabilirsiniz.

Eski diş kaplamaları ile ilgili ortaya çıkan sorunların başında diş eti kanaması gelir. İyi fırçalama yapıldığı nda giderek azalıyor ise ve sonra geçiyor ise kaplama için herhangi bir işlem yapmaya gerek kalmaz. Az bakımını aksatmadan diş kaplamalarını kullanmak mümkündür. Ancak geçmeyen diş eti kanamaları var ise mutlaka diş hekimine gitmek gerekecektir. Büyük ihtimalle diş kaplamalarının çıkarılıp yeni bir diş kaplamalarının yapılması gereken bir durum vardır. Diğer bir diş kaplama problemi ise ağız kokusu problemidir. Eski diş kaplamaları var ise ve dişlerinizi fırçalamanıza rağmen ağız kokusu sorunu yaşıyor iseniz eski diş kaplamalarınız i̇çin kontrol zamanı gelmiştir. İyi bir diş temizliği sonrasında devam eden ağız kokusu şikayetlerinde diş kaplamalarını çıkarılarak yenilerinin yapılması gerekebilmektedir.

 

ESTETİK DİŞ HEKİMLİĞİ

Kaplama Diş Çeşitleri

 

 

“Kaplama Diş Çürür mü?” için 4 yorum

  1. Merhaba benim 2 yıl önce düşlerim kırılıp çüyordu dışı küçültüp porselen kaplama yapıldı ama şimdi ağrıların çok şiddetli altındaki dişler hepsi kanalli çekimden başka şansım yokmu acaba kanal yenileme yapılırsa ne kadar daha dişlerim ağrımaz yoksa 2 sene sonra tekrar diş yaptırmam gerekli zirkonyum istiyorum bu sefer çokta maliyetli altındaki dişe güvenemiyorum ne yapmaliyim

  2. Alt ön 7 dış monoblok zirkonyum yapıldı,bir tanesinin diş eti ile birleştiği yerde susam tanesi kadar bir oyukluk var,tam oturmamış durumda eve gelince farkettim,bir sakıncası var mı dir , Saygılarımla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir